Студенти от 8 държави бяха посрещнати в Пловдивския университет по програма „Еразъм+“ на 27 септември 2023 година в рамките на ежегодните Ориентационни дни на отдел „Международно сътрудничество“. Екипът на Отдела поздрави студентите с добре дошли, като им пожела ползотворен образователен обмен и приятен престой в Пловдив.

Програмата на събитието стартира с презентация на Димитър Карамитев, експерт в Отдела, която запозна събралите се с историята, структурата и дейността на Университета, условията на обучение и живота в общежитията. На срещата присъстваха координатори и представители на различните факултети, които дадоха напътствия на студентите относно учебните им разписания, предметите и възможността за изучаване на български език.

С помощта на доброволци по програма Еразъм+ чуждестранните студенти лесно се ориентираха в сградите, библиотеките и центровете на Университета.

Програмата на Ориентационните дни продължи на 28.09 с разходка из централната част на Пловдив. Студентите се запознаха отблизо с културно-историческото наследство на Древния град, като посетиха някои от емблематичните му културни и архитектурни забележителности.
Посещението на артистичното с. Старо Железаре и гр. Хисаря на третия ден завърши програмата на събитието.