Еразъм-студенти от Полша, Латвия, Португалия, Испания и Гърция стартираха мобилност за обучение по програма „Еразъм+“ през зимния семестър на 2024/2025 акад. година в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

Ориентационните дни, организирани от отдел „Международно сътрудничество“, и този път помогнаха на чуждестранните студенти да се адаптират по-лесно в обстановката.

Екипът на отдел „Международно сътрудничество“ посрещна входящите студенти на 26 септември в зала „Компас“. Те бяха запознати с историята на България и Пловдив, структурата и дейността на Институцията, условията на обучение и използване на университетските общежития и възможността за изучаване на български език в Пловдивския университет. На срещата присъстваха и Еразъм-координатори и техни представители, които ориентираха студентите по-детайлно в учебния процес и разписания по факултети.

Експертите от отдел „Международно сътрудничество“ разведоха гостите из сградите, библиотеките и центровете на Университета.

Програмата на Ориентационните дни продължи на 27 септември с разходка из централната част на Пловдив. Студентите се запознаха отблизо с културно-историческото наследство на Пловдив, както и с основните административни пунктове, които ще са им необходими по време на престоя им в Пловдив.

Предстои и кратка екскурзия, която ще позволи на студентите да опознаят и богатството на региона около Пловдив.


Отдел „Международно сътрудничество“